Supernova wintertip!

19-11-2018
door Ton van der Heijden
Supernova wintertip! - Supernova Refurbished & Telecom

Bescherm jouw iPhone tegen de vrieskou!

De winter komt er aan, en ook in Nederland kan het dan flink vriezen. Wat velen niet weten is dat accu’s van bijvoorbeeld iPhones niet tegen de vrieskou kunnen onder belasting. Bijvoorbeeld: als de iPhone heel koud is en je wil een gesprek aannemen, dan kan de accu permanent een groot deel van zijn capaciteit verliezen of zelfs defect raken.

In een uitzonderlijk geval doet de accu niets meer, of zwelt op en drukt het scherm van jouw iPhone naar buiten, omdat de accu niet meer in de behuizing past.

Bij een accu die al wat ouder is, zal dit sneller optreden dan bij een nieuwe accu of smartphone.. het is in alle gevallen slecht voor de accu.

Een Li-ion accu zoals deze gebruikt wordt in bijvoorbeeld een iPhone of iPad kan eigenlijk heel goed tegen de kou als de lading tussen 40 en 60% (+/- 3,7V) is zonder belasting. Sterker nog, bij het bewaren van een Li-ion accu wordt zelfs aangeraden om dit in een koele omgeving te doen. Het is dus helemaal niet erg om de accu of smartphone in een koude omgeving te bewaren, als deze maar niet aan staat. Let op!: TE koud (onder de -20 °C) is natuurlijk nooit goed.

Wat kun je doen om dit te voorkomen:

  • Ga je op wintersport of vriest het buiten, houd jouw iPhone dan op een warme plaats. Dus aan de binnenzijde van je jas (binnenzak) waar het warm is en nooit aan de buitenzijde waar het dus koud is.

  • Heeft jouw iPhone/smartphone op een koude plaats gelegen, bijvoorbeeld in een koude auto, laat deze dan eerst een tijdje opwarmen naar kamertemperatuur voordat je deze aan zet. Bij het opstarten van een smartphone verbruikt deze namelijk het meeste stroom en is de kans dus groot dat de accu capaciteit verliest, of defect raakt.

  • Gebruik draadloze oortjes, of Airpods als het koud is, zodat jouw iPhone in je binnenzak kan blijven waar het warm is.

Symptomen van een defecte accu:

  • De iPhone wordt traag; de hardware en software registreren dat de accu een lagere capaciteit heeft, met als gevolg dat o.a. de processor wordt teruggeschroefd om de accu te sparen

  • Als de accu te veel capaciteit is verloren, werkt bovenstaande niet meer en zal jouw iPhone uitvallen bij ogenschijnlijk voldoende lading bij het maken van een foto, navigeren of andere activiteit die (te) veel van de accu vraagt.

  • Snel opladen en ontladen: jouw iPhone laadt erg snel op maar bij gebruik is de accu ook weer snel leeg.

 

Vertoont jouw accu of iPhone een van bovenstaande symptomen? Laat dan jouw accu controleren bij Supernova.repair. Het is in de meeste gevallen niet duur om de accu te laten vervangen en je iPhone houdt het daarna weer makkelijk een dag vol op 1 lading.

Reservekopie via iTunes en iCloud

28-05-2017
door

Met al die foto’s, video’s, berichten, apps, noem maar op, raakt je opslagcapaciteit van je iPhone snel vol. Met een iTunes of iCloud reservekopie van je iPhone kan je ervoor zorgen dat je je gegevens ergens anders kunt opslaan.

Met een iTunes reservekopie bewaar je je gegevens op een Mac of pc. Hoeveel je kunt bewaren is echter afhankelijk van de opslagcapaciteit van je Mac of pc. Met een iCloud reservekopie bewaar je je gegevens in de “cloud”. Tot 5GB data is dit gratis. Verwacht je meer opslagcapaciteit nodig te hebben dan kan je een abonnement (vanaf 50GB) aanschaffen die het beste bij jou past en waarvoor je maandelijks een bedrag betaalt. Betaling kan met een credit card, maar wil je die niet gebruiken of heb je geen credit card dan kan je door een iTunes kaart te kopen tegoed op je iPhone zetten. Het maandelijkse bedrag wordt dan in mindering van je iPhone tegoed gebracht. Zorg er dus voor dat er altijd voldoende tegoed op je telefoon staat. 

En hou je reservekopie up to date (handmatig/automatisch) zodat bij verlies, vervanging of schade je gegevens veilig gesteld zijn. Op je nieuwe iPhone kan je dan via iTunes en iCloud je laatst aangemaakte reservekopie terugzetten. Het instellen van een reservekopie is vrij eenvoudig. Lukt dit om 1 of andere reden niet dan kan je internet afstruinen voor het antwoord, maar sneller is contact opnemen met Supernova of kom gewoon langs. Supernova helpt je graag bij het instellen van een reservekopie op al je Apple smart devices. En ook hoe je bijvoorbeeld met een iTunes kaart tegoed op je iPhone zet en dit kan gebruiken om extra opslagcapaciteit aan te schaffen via iCloud.

De iTunes kaart kan je in de winkel van Supernova kopen. Kortom, bel, mail of wandel even binnen bij Supernova voor een iTunes kaart of iTunes tegoed en advies bij het instellen dan wel terugzetten van je reservekopie op je iPhone!